Изберете страница

Розов Кварц

Камъкът на СЪРЦЕТО

 

Зодии: Телец, Везни, Овен,

Чакри: Сърдечна

Имена:  Вероника, Любов

Описание:

Розовият Кварц е с лека прозрачност и на цвят е от бледо розов до наситено розов.

Цвят: розово , праскова, лилаво;

Твърдост: 7

Свойства:

На Изток розовия кварц е наречен “ камък на сърцето. “

Освен това често е споменаван като  „любовният камък” или „сърдечният камък”, защото учи как да даваме и получаваме любов. Помага да обичаш себе си и хората около теб.

Като камък на любовта и сърцето Розовия кварц помага в търсенето на подходящ интимен партньор. Бди над семейното щастие и е смятан за камък на плодородието, стимулиращ сексуалното желание.

В трудни ситуации (враждебност или недоразумение)Розовия кварц повдига самочувствието и ни помага да се справим по-добре във взаимоотношенията с околните чрез постигане на взаимно разбирателство , приятелство , любов и емоционално здраве .

Нежната и деликатна енергия на розовия кварц е особено подходяща за деца.

Розовият  кварц се счита за един от най-мощните камъни за облекчаване на емоционалния дисбаланс.  Има положителен ефект върху нервната и сърдечно-съдовата система, подобрява кръвообръщението.

Смята се, че този минерал помага за облекчаване на стреса. Характеризира се с  уравновесеност и дава на собственика си  изключителен емоционален баланс и помага при липса на самочувствие. Повишава мотивацията.

Интересни факти и предяния:

Отдавна се цени розовия кварц поради своите лечебни  и декоративни качества – от най-дълбока древност7000г.пр.н.е.

Розовия кварц на прах е бил използван в древен Египет като козметично средство срещу бръчки. По-късно тази практика се приема от древните римляни .

 

 

0
    0
    Количка
    Количката е празна Return to Shop
    0

    Your Cart