Изберете страница

Лунен камък

Любов, баланс, интуиция

 

Зодии:  Рак, Везни, Скорпион, Риби

Чакри: : сакрална и коронна

Описание:

Твърдост: 6-6.5

Лунният камък е обикновено полу – прозрачен с жълтеникав оттенък, но се среща и млечно бял , лилав , или със златист  блясък . Понякога при отражението на светлината се наблюдава ефект “ котешко око „.

Свойства:

Лунния камък е минерала на любовта и влюбените и от древни времена се смята, че носи щастие в любовта.

Луната отдавна е символ на романтика следователно не е изненадващо

това , че на Лунният камък се приписва способността да засилва мечтите и помага за развитието на интуицията и въображението.

 Помага за преодоляване на стреса и намалява отрицателният ефект на пълнолунието тъй като успокоява ума и намалява агресията .

Смята се, че бижутата от Луннен камък повлияват благоприятно бъбреците , пикочния мехур и пикочните канали, като същевременно помага при

подуване и оток.

Литотерапевтите пишат, че спомага за намаляването на неприятните усещания при менструални болки и преодоляване на дискомфорта при жените в менопауза.

Освен това, тъй като премахва стреса и напрежението ,е полезен за храносмилателната система  и редуцира главоболието причинено от стрес и нервно напрежение.

Смята се, че както водата си взаимодейства с луната по същия начин лунния камък балансира течностите и всички системи на организма като по този начин подпомага обмяната на веществата  и регулирането на теглото.

Интересни факти и предяния:

Индийските жени са от най-големите ценители на камъка. Не само защото се смята, че той подчерта женските добродетели(доброта, внимание ,интуиция, чувствителност и способността да изслушва), но тъй като се смята, че повлиява добре проблеми с храносмилателния тракт , както и репродуктивната система.

0
    0
    Количка
    Количката е празна Return to Shop
    0

    Your Cart