Изберете страница

Корал

Зодии: Овен, Скорпион и Козирог

Асцендент: Козирог

Чакри: Коренна, сакрална и сърдечна

Описание:

Коралите са естествени образования, образували се от морските организми. Те са едни от най-старите многоклетъчни организми и са се появили преди 550 милиона години. Могат да се намерят в топлите морете в така наречените коралови рифове.

Твърдостта на коралите е около 4 по скалата на Моос .

Поради относителната им мекота, те са лесно обработваеми .

Свойства:

Още от  древни времена  коралите са  известни с това че предпазват от  “ зли очи „, пречистват отрицателната енергия и защитават своя собственик.

Кораловия амулет се счита за силен защитник на семейството и дома, който засилва любовното чувство и не позволяват човек да се влияе от завист и недоброжелателност..

Литотерапевтите  твърдят, че полезно действие се крие и в психиката на човека – коралите допринасят  за развитието на логиката.

Смята се, че коралите активират обмяната на веществата, благоприятстват  върху кръвообращението и сърдечно съдовата система , подобряват паметта и засилва имунната система .

В енциклопедиите за скъпоценни камъни и минерали се обяснява, че помагат при спазматични болки, предпазват от болест на червата.

 

Интересни факти и предания:

В Португалия кораловите мъниста  са възприемани като лек за главоболие.

Древните гърци са го смятали за символ на щастието.

Известно е, че древните шумери , египтяни и гърци  са използвали също корала.

В много страни той се е смятал за символ на  безсмъртието и щастието. Смятало се, че колие от корали предотвратява ангина, а носенето на дясната ръка почиства кръвта.

Има поверие, че коралите помагат в лечението  на рани и язви.

0
    0
    Количка
    Количката е празна Return to Shop
    0

    Your Cart