Изберете страница

Открий своята буква

Уморихте ли се да казвате кой къде да седне на празничната маса? Искате ли гостите Ви да се забавляват, а Вие да се прадставите като изискан домакин?

Предлагам Ви този Великден вместо картички, които показват кое е мястото за всеки гост на Вашата трапеза, да направите нещо различно и оригинално. Сигурна съм, че Вашите гости ще се забавляват много, сами да открият къде да седнат.  Те ще могат да направят това като потърсят своята буква върху яйца, разположени красиво в хартиено гнездо и подходяща празнична чиния.

Ето как да направите трапезата изящна: Изберете красив и забавен шрифт от програмата за писане на Вашия компютър. Уголемете подходящата буква, която сте харесали до около 150-ти размер. Удебелете буквата и я разпечатайте върху обикновенна хартия. Изрежете я, като оставите около 2-3 сантиметра пространство около нея. Дръжте изрязаната хартия с буквата с лицето нагоре. Под нея поставете хартия оригами (това е тънка и нежна хартия) или просто шарена или цветна хартия. Изборът е Ваш. С помощта на ножица с фин връх, изрежете буквата в правилната й форма. Така ще оформите буквата. Премахнете горния слой обикновенна хартия. Отдолу ще остане избраната от Вас буква оформена върху оригами хартията. След като добавите лепило на гърба на оригами хартията може нежно да я прикрепите към яйцето. Повторете този процес за всички нужни инициали и ги поставете в хартиени „гнезда“ от цветна хартия. Гнездата може да офорите лесно от шредирана хартия или просто от хартия изрязана от Вас на ивици.  Първо поставете гнездата красиво в избраните от Вас за празника чинии. След това яйцата в хартиените гнезда.

Така ще зарадвате всички с нежно внимание и ще ги заредите с празничното настроение на този светъл ден! 🙂

Eggs with Letters

0
    0
    Количка
    Количката е празна Return to Shop
    0

    Your Cart